Lityum Genel Yağlama Gresi [SPECIAL EP 2]
4/5

SKU 310108

Kategori Gresler

Lityum Genel Yağlama Gresi

SPECIAL EP 2

Aşırı basınca karşı koruyan katkı maddeleri ile güçlendirilmiştir. Mineral baz yağlı, lityum sabunlu ve kahverengi renge sahip ürün çok amaçlı bir grestir. -20 ile 130 °C arasındaki sıcaklıklarda kusursuz bir şekilde çalışmaktadır. Lityum yağlama gresi aynı zamanda darbeli yüklerin altında bile uzun süreli performanslarını sürdürürler.
Ambalaj: 18 kg, 180 kg
Teslim Tarihi: 1-3 Hafta

Lityum Genel Yağlama Gresi Avantajları

SPECIAL EP 2; aşırı basın  katkısı ile gü lendirilmiş, kahverengi, mineral baz yağlı ve lityum sabunlu, çok amaçlı gresdir. -20 ile 130  C arasındaki çalışma sıcaklıklarında darbeli yük altında bile uzun süreli performans gösterirler.

Bakım sürelerinin uzamasına ve kullanım ömürlerinin de uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda rulman ömürlerini uzatarak maliyetleri azaltır.

Sulu ortamların tamamında rulmanları korur ve sızdırmazlık sağlar.

Elastomer ve plastiklerle kusursuz uyuma sahiptir.

Korozyon ve pasa karşı ekstra koruma sağlamaktadır.

Lityum Genel Yağlama Gresi Özellikleri

Lityum Genel Yağlama Gresi Kullanım Alanları

Lityum esaslı yağlama gresi merkezi yağlama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilen bir üründür.
Aşırı basınç katkısı (EP) sayesinde düşük darbeli yükler altında rahat çalışırlar.
Ağaç – Kağıt, Çimento, Madencilik, Otomotiv, Tekstilgibi birçok sektörde kullanılabilir.
Sulu ortamlarda rulmanları korur ve sızdırmazlık sağlarlar.

Hangi Sektörler
Tercih Etmeli?

AĞAÇ - KAĞIT
ÇİMENTO.
OTOMOTİV

Aklınızdaki tüm sorular için bize ulaşabilirsiniz

BU
ÜRÜNLERDE
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR

Ses Azaltan Rulman Gresi

Rulman ve Kızak Sistem Gresi

Lityum Genel Yağlama Gresi Teknik Data

ANALİZLER STANDART BİRİM SONUÇ
Renk - - Kahverengi
Görünüş - - Homojen
Kalınlaştırıcı - - Lityum
Baz Yağ - - Parafinik Mineral
Baz Yağ Viskozitesi (cst) 40 °C ASTM D445 cst 140
Çalışma Sıcaklık Aralığı - °C -20 / 130
NLGI Sınıfı - - 2
Penetrasyon ASTM D217 mm/10 265 – 295
Damlama Noktası ASTM D2265 °C > 190
Yağdan Ayrışma (% ağırlık) 30 saat / 100 °C ASTM D6184 %wt % 6,50
Yağdan Ayrışma (% ağırlık) 7 gün / 40 °C IP 121 %wt 0,26
Dört Bilya Aşınma Testi 1 saat/75 °C – 40kg (392 N) ASTM D2266 mm 0,49
Dört Bilya EP Testi 10 sn. / 1770 rpm Hız ASTM D2596 kg > 200
Su Spreyi ( % ağırlık) 38,5 °C, 5dk, Maks ASTM D4049 %wt % 15
Pas Testi ASTM D1743 - Geçer

Lityum Genel Yağlama Gresi Sıkça Sorulan Sorular

Lityum gres dayanıklılığı, yüksek viskozitesi ve stabilitesi ile bilinen çok amaçlı bir grestir. Oksidasyona, korozyona, aşırı sıcaklıklara, aşınmaya ve yıpranmaya karşı uzun süreli koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Lityum ve lityum kompleks gresler ayrıca mükemmel yağlama, iyi su direnci, yüksek basınç ve şok yüklere dayanma özellikleri ile karakterize edilir. Otomotiv, bahçecilik, endüstriyel, ev ve zorlu metalden metale uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için uygundurlar.
Lityum gres çok amaçlı bir ürün olabilse de, belirli performans yükleri, sıcaklık aralıkları ve belirli türdeki normal gresin kullanılamadığı çevre koşulları altında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, greslerin farklı içerik yapılarından kaynaklanmaktadır. Standart yağlama gresi ile lityum genel yağlama gresi arasındaki temel fark, standart gresin genellikle endüstriyel ortamlarda, lityum gresin ise öncelikle ev ortamlarında kullanılmasıdır. Bunun ana nedeni, standart greslerin (özellikle kil bazlı gresler) aşırı basınca ve yüksek ısıya dayanabilmesidir. Lityum genel yağlama gresi tipik olarak farklı endüstriler için özel olarak üretilmiştir. Bu nedenle kullanımı söz konusu olduğunda, işinizin tüm yönlerinde onu kullanmaya devam edebilirsiniz. Lityum genel yağlama gresi endüstriyel greslerin dayandığı aşırı basınç ve yüksek ısı uygulamalarıyla baş edebilen, çok amaçlı bir grestir.
Temel düzeyde, hem yağ hem de gres benzer işlevleri yerine getirir. Ancak bazı uygulamalar, gresin veya yağın özel olarak kullanılmasını gerektirir. Her bir yağlayıcı türünün hangisi için daha uygun olduğunu görelim: Bir gres yağlayıcı, yağdan daha yüksek bir viskoziteye sahiptir. Sentetik gres katkı maddelerinin ve koyulaştırıcı bir maddenin eklenmesi sayesinde, gresle yağlama aşağıdaki uygulamalar için idealdir: Ağır hizmet koruması: Sürtünmeye karşı uzun ömürlü ve ağır hizmet bariyeri gerektiren tekerlek yatağı yağlaması ve diğer bileşenler. Ulaşılması zor motor parçalarında: Yağ sirkülasyon sistemi kuramadığınız motor bileşenlerinin yağlanması için. Kirleticilere maruz kalan motor parçalarının sızdırmazlığı: Yağlama gresi, kendisine yapışkan bir kıvam veren koyulaştırıcı nedeniyle parçaları su ve toz kirleticilerden sızdırmaz hale getirmede daha iyidir. Kayar metal parçaların yağlanması: Gres yağı, yağ kadar hızlı akmaz. Bu nedenle kuru bir yağ görevi görür ve sorunsuz çalışmayı sağlarken kayan parçaları sürtünmeye karşı daha iyi korur. Özel gres uygulamaları: Polyurea gres, ömür boyu sızdırmaz bir yağ olarak idealdir; lityum gres tekerlek yatağı yağlaması için kullanılırken, kalsiyum gres denizcilik uygulamaları için yağ olarak çalışır. Bu gresler, onları belirli işler için uygun hale getiren özel gres katkıları içerir. Aşınmış parçaların yağlanması: Gres katkı maddeleri, aşınmış contalar için yağlama yağından daha güçlü koruma sağlar. Bunun nedeni, aşınmış contaların ve yatakların gres gibi kuru bir yağı yağdan daha iyi tutmasıdır. Gürültü azaltma: Gres yağı, kalın kıvamı nedeniyle gürültüyü yağdan daha iyi emer.
Gres ve motor yağı söz konusu olduğunda asla kötü bir yağlayıcı yoktur. Her ikisinin de belirli uygulamalar üzerinde avantaj sağlayan avantajları vardır. Gelin bu avantajlara daha yakından bakalım: Lityum gresinin kıvamı birçok uygulama için idealdir. Kıvam arttırıcı madde, yağa göre aşağıdaki avantajları sağlar: Motor kapatıldığında boşalmayan kuru bir yağ olduğu için mükemmel start-stop performansı Gres tutarlılığı nedeniyle aşınmış contalar ve yataklar için sızıntı üzerinde daha iyi kontrol Kirleticileri yakalamada ve motoru temiz tutmada daha iyi Çalışması için filtre veya pompa gerektirmez, kendi kendine çalışır Su geçirmezlik söz konusu olduğunda uzun süreli koruma Daha az miktar, yeniden doldurmaya gerek kalmadan uzun bir yol kat edebilir

İletişim Formu

KALINLAŞTIRICI
Lityum
BAZ YAĞ
Parafinik Mineral
NLGI
2

%100 YERLİ ÜRÜN
GARANTİSİ

TÜM SİPARİŞLERDE
ÜCRETSİZ SEVKİYAT

YERİNDE SORUN
TESPİTİ

TEKNİK
DANIŞMANLIK

ağlama gresi en az %80 baz yağlardan, %10 – %15 aralığında da bazı kalınlaştırıcılardan oluşmaktadır. Bununla birlikte bir gres yapmak sadece bir dizi malzemeyi karıştırmaktan ibaret değildir.

Gres formülasyonu, baz yağlar, kıvam arttırıcılar, aşırı basınç (EP) katkı maddeleri, aşınma önleyici katkı maddeleri, katı yağlayıcılar, antioksidanlar, yapışkanlaştırıcılar ve sürtünme düzenleyiciler arasındaki çoklu etkileşimleri hesaba katan karmaşık bir süreçtir.

Nihai yağlama gresi özellikleri sadece formülasyona değil, aynı zamanda üretim sürecine (homojenizasyon prosedürleri dahil) ve gresin depolandığı koşullara da bağlıdır.

Kıvam arttırıcılar, baz yağı içeren lifli bir matris sağlar. Basınç altında bu yağın bir kısmı, yağlama sağladığı makine parçalarının eşleşen yüzeyleri arasındaki boşluğa salınır. Yağlama gresi basınç serbest bırakıldığında, yağ koyulaştırıcı matrisine geri çekilir.

Moleküler düzeyde, koyulaştırıcı, baz yağın polar bileşenine (genellikle bir trigliserit veya diğer oksijenli yağ molekülündeki oksijen atomları) çekilir. Bu cazibe merkezleri, hidrojen bağı, kılcal etki ve van der Waals kuvvetleri şeklini alır ve yoğunlaştırıcı içinde petrolün yaklaşık %75’ini hapseder. Bu %75’lik yağın yaklaşık üçte biri koyulaştırıcı matrisinden yalnızca yerçekimi ile çıkarılabilir.

FARKLI ENDÜSTRİLER İÇİN FARKLI GRESLER
Çeşitli endüstrilerde farklı yağlama gresi türleri kullanılmaktadır. Örneğin, madencilik ve inşaat endüstrileri geçmişte kalsiyum ve kalsiyum kompleks gresleri kullanıyordu, ancak şimdi kalsiyum sülfonat kompleks greslerine doğru ilerliyorlar.

Lityum ve lityum kompleks çok amaçlı (MP) gresler ve alüminyum kompleks gresler de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu uygulamalardaki çalışmaların çoğu açık havada gerçekleştiğinden, bu endüstriler biyolojik olarak parçalanabilen ve çevre dostu ürünlere daha fazla ilgi göstermektedir.

Denizcilik uygulamalarında çeşitli kalsiyum veya lityum MP yağlama gresi kullanılır. Tuz spreyi altında daha iyi tuttukları için kalsiyum sülfonat gresleri de kullanılır. Denizcilik endüstrileri de biyolojik olarak parçalanabilen ve Gemi Genel İzin düzenlemelerine uygun greslere doğru ilerlemektedir.

Tarım ve ormancılık endüstrileri lityum MP gresleri kullanıyor ve biyolojik olarak parçalanabilirlik özellikleri nedeniyle bitkisel kaynaklı (ester) baz yağlara doğru ilerliyorlar. Gıda endüstrisi uygulamaları, kendi katı düzenlemelerine uymalıdır ve kalsiyum, kil ve silika greslere yönelirler. Alüminyum kompleksi ve kalsiyum sülfonat gresleri de kullanabilirler.

Açık dişli uygulamaları geçmişte asfalt bazlı ürünlere dayanıyordu. Artık alüminyum kompleks bazlı yağlama gresi diğer tiplere göre tercih edilmektedir. Sabit hızlı eklemler, molibden sülfit veya grafit EP katkı maddeleri içeren lityum ve lityum kompleks gresleri kullanabilir veya tercihen poliüre gresler kullanabilir. Böylece kullanım türü ve amacına göre yağlama gresi fiyatı değişiklik göstermektedir.

4/5

SKU 310108

Kategori Gresler

Lityum Genel Yağlama Gresi

SPECIAL EP 2

KALINLAŞTIRICI
Lityum

BAZ YAĞ
Parafinik Mineral

NLGI
2

Ambalaj:
18 kg, 180 kg
Teslim Tarihi:
1-3 Hafta

Lityum Genel Yağlama Gresi Avantajları

SPECIAL EP 2; aşırı basın  katkısı ile gü lendirilmiş, kahverengi, mineral baz yağlı ve lityum sabunlu, çok amaçlı gresdir. -20 ile 130  C arasındaki çalışma sıcaklıklarında darbeli yük altında bile uzun süreli performans gösterirler.

Bakım sürelerinin uzamasına ve kullanım ömürlerinin de uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda rulman ömürlerini uzatarak maliyetleri azaltır.

Sulu ortamların tamamında rulmanları korur ve sızdırmazlık sağlar.

Elastomer ve plastiklerle kusursuz uyuma sahiptir.

Korozyon ve pasa karşı ekstra koruma sağlamaktadır.

Lityum Genel Yağlama Gresi Özellikleri

Lityum Genel Yağlama Gresi Kullanım Alanları

Lityum esaslı yağlama gresi merkezi yağlama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilen bir üründür.
Aşırı basınç katkısı (EP) sayesinde düşük darbeli yükler altında rahat çalışırlar.
Ağaç – Kağıt, Çimento, Madencilik, Otomotiv, Tekstilgibi birçok sektörde kullanılabilir.
Sulu ortamlarda rulmanları korur ve sızdırmazlık sağlarlar.

Hangi Sektörler
Tercih Etmeli?

AĞAÇ - KAĞIT
ÇİMENTO.

Aklınızdaki tüm sorular için bize ulaşabilirsiniz

BU ÜRÜNLERDE
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PTFE Yüksek Sıcaklık Gresi

Rulman ve Kızak Sistem Gresi

Yüksek Sıcaklık Uzun Ömürlü Gres

Kalsiyum Sülfonat Kompleks Gres

Lityum Genel Yağlama Gresi Teknik Data

ANALİZLER STANDART BİRİM SONUÇ
Renk - - Kahverengi
Görünüş - - Homojen
Kalınlaştırıcı - - Lityum
Baz Yağ - - Parafinik Mineral
Baz Yağ Viskozitesi (cst) 40 °C ASTM D445 cst 140
Çalışma Sıcaklık Aralığı - °C -20 / 130
NLGI Sınıfı - - 2
Penetrasyon ASTM D217 mm/10 265 – 295
Damlama Noktası ASTM D2265 °C > 190
Yağdan Ayrışma (% ağırlık) 30 saat / 100 °C ASTM D6184 %wt % 6,50
Yağdan Ayrışma (% ağırlık) 7 gün / 40 °C IP 121 %wt 0,26
Dört Bilya Aşınma Testi 1 saat/75 °C – 40kg (392 N) ASTM D2266 mm 0,49
Dört Bilya EP Testi 10 sn. / 1770 rpm Hız ASTM D2596 kg > 200
Su Spreyi ( % ağırlık) 38,5 °C, 5dk, Maks ASTM D4049 %wt % 15
Pas Testi ASTM D1743 - Geçer

Lityum Genel Yağlama Gresi Sıkça Sorulan Sorular

Lityum gres dayanıklılığı, yüksek viskozitesi ve stabilitesi ile bilinen çok amaçlı bir grestir. Oksidasyona, korozyona, aşırı sıcaklıklara, aşınmaya ve yıpranmaya karşı uzun süreli koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Lityum ve lityum kompleks gresler ayrıca mükemmel yağlama, iyi su direnci, yüksek basınç ve şok yüklere dayanma özellikleri ile karakterize edilir. Otomotiv, bahçecilik, endüstriyel, ev ve zorlu metalden metale uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için uygundurlar.
Lityum gres çok amaçlı bir ürün olabilse de, belirli performans yükleri, sıcaklık aralıkları ve belirli türdeki normal gresin kullanılamadığı çevre koşulları altında çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, greslerin farklı içerik yapılarından kaynaklanmaktadır. Standart yağlama gresi ile lityum genel yağlama gresi arasındaki temel fark, standart gresin genellikle endüstriyel ortamlarda, lityum gresin ise öncelikle ev ortamlarında kullanılmasıdır. Bunun ana nedeni, standart greslerin (özellikle kil bazlı gresler) aşırı basınca ve yüksek ısıya dayanabilmesidir. Lityum genel yağlama gresi tipik olarak farklı endüstriler için özel olarak üretilmiştir. Bu nedenle kullanımı söz konusu olduğunda, işinizin tüm yönlerinde onu kullanmaya devam edebilirsiniz. Lityum genel yağlama gresi endüstriyel greslerin dayandığı aşırı basınç ve yüksek ısı uygulamalarıyla baş edebilen, çok amaçlı bir grestir.
Temel düzeyde, hem yağ hem de gres benzer işlevleri yerine getirir. Ancak bazı uygulamalar, gresin veya yağın özel olarak kullanılmasını gerektirir. Her bir yağlayıcı türünün hangisi için daha uygun olduğunu görelim: Bir gres yağlayıcı, yağdan daha yüksek bir viskoziteye sahiptir. Sentetik gres katkı maddelerinin ve koyulaştırıcı bir maddenin eklenmesi sayesinde, gresle yağlama aşağıdaki uygulamalar için idealdir: Ağır hizmet koruması: Sürtünmeye karşı uzun ömürlü ve ağır hizmet bariyeri gerektiren tekerlek yatağı yağlaması ve diğer bileşenler. Ulaşılması zor motor parçalarında: Yağ sirkülasyon sistemi kuramadığınız motor bileşenlerinin yağlanması için. Kirleticilere maruz kalan motor parçalarının sızdırmazlığı: Yağlama gresi, kendisine yapışkan bir kıvam veren koyulaştırıcı nedeniyle parçaları su ve toz kirleticilerden sızdırmaz hale getirmede daha iyidir. Kayar metal parçaların yağlanması: Gres yağı, yağ kadar hızlı akmaz. Bu nedenle kuru bir yağ görevi görür ve sorunsuz çalışmayı sağlarken kayan parçaları sürtünmeye karşı daha iyi korur. Özel gres uygulamaları: Polyurea gres, ömür boyu sızdırmaz bir yağ olarak idealdir; lityum gres tekerlek yatağı yağlaması için kullanılırken, kalsiyum gres denizcilik uygulamaları için yağ olarak çalışır. Bu gresler, onları belirli işler için uygun hale getiren özel gres katkıları içerir. Aşınmış parçaların yağlanması: Gres katkı maddeleri, aşınmış contalar için yağlama yağından daha güçlü koruma sağlar. Bunun nedeni, aşınmış contaların ve yatakların gres gibi kuru bir yağı yağdan daha iyi tutmasıdır. Gürültü azaltma: Gres yağı, kalın kıvamı nedeniyle gürültüyü yağdan daha iyi emer.
Gres ve motor yağı söz konusu olduğunda asla kötü bir yağlayıcı yoktur. Her ikisinin de belirli uygulamalar üzerinde avantaj sağlayan avantajları vardır. Gelin bu avantajlara daha yakından bakalım: Lityum gresinin kıvamı birçok uygulama için idealdir. Kıvam arttırıcı madde, yağa göre aşağıdaki avantajları sağlar: Motor kapatıldığında boşalmayan kuru bir yağ olduğu için mükemmel start-stop performansı Gres tutarlılığı nedeniyle aşınmış contalar ve yataklar için sızıntı üzerinde daha iyi kontrol Kirleticileri yakalamada ve motoru temiz tutmada daha iyi Çalışması için filtre veya pompa gerektirmez, kendi kendine çalışır Su geçirmezlik söz konusu olduğunda uzun süreli koruma Daha az miktar, yeniden doldurmaya gerek kalmadan uzun bir yol kat edebilir

İletişim Formu

ağlama gresi en az %80 baz yağlardan, %10 – %15 aralığında da bazı kalınlaştırıcılardan oluşmaktadır. Bununla birlikte bir gres yapmak sadece bir dizi malzemeyi karıştırmaktan ibaret değildir.

Gres formülasyonu, baz yağlar, kıvam arttırıcılar, aşırı basınç (EP) katkı maddeleri, aşınma önleyici katkı maddeleri, katı yağlayıcılar, antioksidanlar, yapışkanlaştırıcılar ve sürtünme düzenleyiciler arasındaki çoklu etkileşimleri hesaba katan karmaşık bir süreçtir.

Nihai yağlama gresi özellikleri sadece formülasyona değil, aynı zamanda üretim sürecine (homojenizasyon prosedürleri dahil) ve gresin depolandığı koşullara da bağlıdır.

Kıvam arttırıcılar, baz yağı içeren lifli bir matris sağlar. Basınç altında bu yağın bir kısmı, yağlama sağladığı makine parçalarının eşleşen yüzeyleri arasındaki boşluğa salınır. Yağlama gresi basınç serbest bırakıldığında, yağ koyulaştırıcı matrisine geri çekilir.

Moleküler düzeyde, koyulaştırıcı, baz yağın polar bileşenine (genellikle bir trigliserit veya diğer oksijenli yağ molekülündeki oksijen atomları) çekilir. Bu cazibe merkezleri, hidrojen bağı, kılcal etki ve van der Waals kuvvetleri şeklini alır ve yoğunlaştırıcı içinde petrolün yaklaşık %75’ini hapseder. Bu %75’lik yağın yaklaşık üçte biri koyulaştırıcı matrisinden yalnızca yerçekimi ile çıkarılabilir.

FARKLI ENDÜSTRİLER İÇİN FARKLI GRESLER
Çeşitli endüstrilerde farklı yağlama gresi türleri kullanılmaktadır. Örneğin, madencilik ve inşaat endüstrileri geçmişte kalsiyum ve kalsiyum kompleks gresleri kullanıyordu, ancak şimdi kalsiyum sülfonat kompleks greslerine doğru ilerliyorlar.

Lityum ve lityum kompleks çok amaçlı (MP) gresler ve alüminyum kompleks gresler de yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu uygulamalardaki çalışmaların çoğu açık havada gerçekleştiğinden, bu endüstriler biyolojik olarak parçalanabilen ve çevre dostu ürünlere daha fazla ilgi göstermektedir.

Denizcilik uygulamalarında çeşitli kalsiyum veya lityum MP yağlama gresi kullanılır. Tuz spreyi altında daha iyi tuttukları için kalsiyum sülfonat gresleri de kullanılır. Denizcilik endüstrileri de biyolojik olarak parçalanabilen ve Gemi Genel İzin düzenlemelerine uygun greslere doğru ilerlemektedir.

Tarım ve ormancılık endüstrileri lityum MP gresleri kullanıyor ve biyolojik olarak parçalanabilirlik özellikleri nedeniyle bitkisel kaynaklı (ester) baz yağlara doğru ilerliyorlar. Gıda endüstrisi uygulamaları, kendi katı düzenlemelerine uymalıdır ve kalsiyum, kil ve silika greslere yönelirler. Alüminyum kompleksi ve kalsiyum sülfonat gresleri de kullanabilirler.

Açık dişli uygulamaları geçmişte asfalt bazlı ürünlere dayanıyordu. Artık alüminyum kompleks bazlı yağlama gresi diğer tiplere göre tercih edilmektedir. Sabit hızlı eklemler, molibden sülfit veya grafit EP katkı maddeleri içeren lityum ve lityum kompleks gresleri kullanabilir veya tercihen poliüre gresler kullanabilir. Böylece kullanım türü ve amacına göre yağlama gresi fiyatı değişiklik göstermektedir.