SKU 920811
Kategori Kimyasallar
Konsantre Korozyon Önleyici
CLAW X15
Konsantre Korozyon Önleyici Özellikleri
⮚ Konsantre yapısı sayesinde ekonomiktir.
⮚ Zorlu sistemlerde kısa sürede etki eder.
⮚ Ekipmanın uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlar.
⮚ Metal parçaların bulunduğu sektörlerde aktif rol oynar.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] AVANTAJLARI
Gerçek zamanlı eşanjör sistemleri zor ve karmaşık sistemlerdir. Bir ısı eşanjörü araması, herhangi bir pas nedeniyle boruların delinmesidir. Çünkü diğer yandan tüm üretim hattını durdurur ve tüm süreci aksatmalarına neden olur. Konsantre korozyon önleyici Claw X15, koruma amaçlıdır. Claw X15 korozyon kimyasalı, metalin kısa süreli kullanımından yararlanmak amacıyla kullanılan malzemelerden elde edilen bir üründür. Korozyon yüzey kimyasalı, metalde ışık gibi gazlarla ön hedefli pas oluşumu nedeniyle metal yüzeyinde kullanılanılır. Metal endüstrisinde kimyasal görüldüğünde pas daha sık görülür. Bu nedenle korozyon önleyici Claw X15 metal sanayi sektöründe yaygın olarak tercih edilmektedir. Ayrıca kontaklarda kullanım amacı ile kullanılanlar iç mekanlarda, ısıtma ve soğutmada kullanılır. Konsantre yapısı sayesinde daha uzun süre kullanılabilirler. Bu sayede işletme maliyetleri açısından oldukça ekonomik korozyon önleyici maddesidir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] ÖZELLİKLERİ
⮚ Uygulama alanı oldukça geniş bir üründür.
⮚ Su ile temas eden yüzeylerde kullanılabilir.
⮚ Temizlik sırasında yüzeye zarar vermez.
⮚ Korozyonun tekrar oluşmasını engeller.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] KULLANIM ALANLARI
Demir Çelik Sektörü
Korozyon ve pas oluşumunun fazla olduğu demir çelik sektöründe korozyon önleyici kullanımı gereklidir.
Döküm Endüstrisi
Döküm ekipmanlarının su ile temas eden yüzeylerinde zaman içerisinde oluşan pas ve korozyonun giderilmesinde güvenlidir.
Denizcilik Sektöründe
Tuzlu su ile teması sonucunda gemi yüzeylerinde ve ekipmanlarında oluşan pas ve korozyonun ortadan kaldırılmasında güvenlidir.
Gıda Sektöründe
Gıda üretiminin ve paketlenmesinin yapıldığı sektörlerde her türlü sıvı ile temas eden yüzeylerde oluşan korozyonun giderilmesinde korozyon önleyici güvenlidir.
Korozyon Nedir ve Nasıl Oluşur?
Korozyon oluşumunu önlemek çok önemlidir. Korozyon, çevresel faktörler nedeniyle bir malzeme bozulduğunda meydana gelir. Korozyon, üç koşul karşılandığında meydana gelen doğal bir süreçtir.
● Nemin varlığı,
● Metal bir yüzeyleri,
● Oksitleyici ajan (elektron alıcısı olarak da adlandırılır),
İşletmelerde uygulama sonrasında metaller türlerine göre tuzlu malzemelerden birine yani oksitlere, hidroksitlere veya sülfitlere dönüşebilir. Bunun en önemli nedeni metalin kararsız tuzun ise daha kararlı olmasıdır. Korozyonun en yaygın biçimlerinden biri paslanmadır. Demir paslandığında aşındırıcı işlem sonucunda oluşan kırmızımsı tabaka demir oksittir. Korozyon önleyici kullanılmadığı durumlarda korozyonun oluşması çok kısa sürede gerçekleşir.
Korozyonun Zararları Nelerdir?
Korozyona maruz kalan malzemelerde kütle kayıplarının oluşması malzemelerin dayanımlarının azalmasına ve kullanım ömürlerinin kısalmasına neden olur. Ayrıca oluşturduğu kimyasal reaksiyonlar sonucunda malzemelerin mekanik özelliklerinin değişmesine de etki eder. Korozyondan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen sektörlere bakıldığında sanayi, enerji, ulaşım, kimya, gıda, petrol, gaz, eczacılık, makine, inşaat mühendisliği gibi birçok alan sıralanabilir. Aşınma; Metalik ve betonarme yapılar, hidrokarbon ve su taşıyan boru hatları, hava, kara ve deniz ulaşım altyapıları, köprüler, iskeleler, açık deniz yapıları, kimyasal tesisler ve nükleer reaktörler, enerji santralleri, elektronik cihazlar, vücut implantları ve kültürel miras çalışmaları da bunların içerisindedir. Korozyon önleyici kullanılmadığı durumlarda ekipmanın bozulması sebiyel yarlanmalara neden olunabilir.
Korozyondan Korunma Yöntemleri
Yapısal çelik elemanlar inşaat sektörü için yüksek mukavemetli ve sağlam bir yapıya sahip olsa da diğer yapı elemanları gibi zamanla bozulmalar meydana gelebilir. Korozyon hasarı, yapısındaki bozulmaların en önemlisidir. Korozyon hasarının hem fiziksel hem de kimyasal bir değişim olması, oluşacak hasarın önemini vurgulamaktadır. Korozyon, metallerde kütle kaybına neden olarak mukavemet ve hizmet ömründe azalmaya neden olur. Aynı zamanda kimyasal reaksiyonlar yoluyla malzemenin özelliklerini değiştirebilir.
Korozyon koruma çeşitleri 3 ana başlık altında incelenebilir. Bunlar:
1. Tasarımsal Yapı
2. Malzeme Seçimi
3. Koruyucu Kaplama
1. Tasarımsal Yapı
Korozyonu önlemek için tasarım aşamasında farklı metaller kullanıldığında bu metallerin temasını engelleyecek izolasyonlar yapılmalıdır. Su birikmesini önleyecek şekilde tasarlanmalıdır. Bu konuda kaynaklı alanlarda su birikmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca pürüzlü yüzey su birikmesine neden olacağından boya uygulaması sırasında pürüzlü bir yüzey oluşturmamaya özen gösterilmelidir. Çatlak veya delik oluşumuna karşı önlem alınmalıdır. (Çelik Elemanlarda Korozyon İçin Tutarlı Yapı Detayları)
2. Malzeme Seçimi
Malzeme seçiminde güvenlik faktörleri ile birlikte ekonomiklik de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda malzemenin ömrüne bağlı olarak bir miktar korozyona izin verilebilir. Ayrıca malzemeye farklı elementler eklenerek korozyona karşı direnç arttırılabilmektedir. Örneğin çelik malzemeye %0,20 bakırın karıştırılması veya uygun oranlarda krom, nikel, molibden elementlerinin eklenmesi çeliğin korozyon direncini önemli ölçüde artırabilir.
3. Koruyucu Kaplama
Çelik, galvanik korozyon önleyici kaplama ve boya ile elektrokimyasal etkilere, bariyer kaplama ile fiziksel etkilere karşı direnç kazanır. Her ikisini de yapan kaplamalar bulunmaktadır. Çevre koşullarına, ekonomik ömrüne ve tekrarlama ihtiyacına göre kaplama veya boya arasında seçim yapılabilir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] NEDİR?
Korozyon önleyici genellikle metalin en iyi şekilde korunması için kullanılır. Metalin hava ile reaksiyonunu keserek metalin paslanmasını engeller. Metal endüstrisinde sızdırmazlık testlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kapalı devre sistemlerde kullanımları vardır. Günümüzde metal korozyonu ile mücadelede kullanılan, eski yöntemlere göre temiz, uygulama kolaylığı sağlayan ve yüksek performansa sahip modern bir yöntemdir.
Korozyon önleyici Claw X15, içeriğindeki uçucu moleküller, korozyonu önlemek için metal yüzeyi kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu görünmez koruyucu tabaka, metali korozyona ve paslanmaya karşı etkili bir şekilde korur. Korozyon önleyici molekülleri, metal yüzeyinde parçalar halinde oksidasyonu önleyen bir tabaka oluşturarak metali korozif etkilere karşı korur. Özellikle suda işlem gören metal parçalar korozyona karşı hassastır. Bu nedenle korozyon önleyici kimyasallar daha çok suda işlenen parçalarda kullanılmalıdır. Örneğin radyatör, borulu kondansatör veya benzeri ekipmanların suyla temas eden kısımlarında anti-korozif kimyasalların kullanımına ihtiyaç vardır. Sızdırmazlık testlerinde kullanılan suya kimyasal ilave edilerek solüsyonun uzun süre renk değiştirmeden kullanılması sağlanır.
Korozyon, metal içeren bir malzemenin çevre koşullarının neden olduğu bir reaksiyon sonucu bozulmasıdır. Metalin bulunduğu ortam, hava ile ne kadar temas ettiği, metal yüzeyinde korozyon önleyici olup olmadığı gibi faktörler bu bozulmanın süresini doğrudan etkiler. Tüm metal malzemeler korozyona karşı hassastır. Saf demir gibi malzemeler çabuk paslanır. Ayrıca paslanmaz çelik veya demir alaşımlı döküm malzemelerin korozyon süresi daha yavaştır. Bu nedenle demir çelik sektöründe korozyon önleyici daha çok tercih edilmektedir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] NE İŞE YARAR?
Korozyon önleyici kimyasalı kullanımı sırasında yüzeyde film tabakası oluşmasını sağlar. Bu nedenle yüzeyde leke görünümü oluşmaz. Metal pas önleyici kimyasalların yaygın olarak tercih edilmesinin önemli nedenlerinden biri de bu özelliğidir. Korozyon, metal yüzeyde istenmeyen durumlardan biridir. Yüzeyde oluşacak korozyon sonucunda malzemede birtakım hasarlar meydana gelir. Bu zararlar bazı durumlarda küçük olabilir ve bazen geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Malzemeye verilen hasarın en bariz örneği malzemedeki kütle kaybıdır. Aşınmış nesnenin hacminde ve kütlesinde önemli bir azalma vardır. Oluşan tahribat sonucunda malzemenin görünümünde de ciddi kirlilikler meydana gelmektedir.
Korozyon önleyici kimyasallar kullanarak yukarıdaki sorunlar önlenebilir. Kullanılan ideal bileşimde korozyona karşı etkili kimyasallar ile sorunu pratik olarak önlemek mümkündür.
Aklınızdaki tüm sorular için bize ulaşabilirsiniz
BU
ÜRÜNLERDE
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR
İletişim Formu
%100 YERLİ ÜRÜN
GARANTİSİ
TÜM SİPARİŞLERDE
ÜCRETSİZ SEVKİYAT
YERİNDE SORUN
TESPİTİ
TEKNİK
DANIŞMANLIK
SKU 920811
Kategori Kimyasallar
Konsantre Korozyon Önleyici
CLAW X15
KULLANIM KATEGORİSİ
Alkali Sökücüler
30 kg
7 Gün
-
%100 YERLİ ÜRÜN
GARANTİSİ
-
TÜM SİPARİŞLERDE
ÜCRETSİZ SEVKİYAT
-
YERİNDE SORUN
TESPİTİ
-
TEKNİK
DANIŞMANLIK
Konsantre Korozyon Önleyici Özellikleri
⮚ Konsantre yapısı sayesinde ekonomiktir.
⮚ Zorlu sistemlerde kısa sürede etki eder.
⮚ Ekipmanın uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlar.
⮚ Metal parçaların bulunduğu sektörlerde aktif rol oynar.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] AVANTAJLARI
Gerçek zamanlı eşanjör sistemleri zor ve karmaşık sistemlerdir. Bir ısı eşanjörü araması, herhangi bir pas nedeniyle boruların delinmesidir. Çünkü diğer yandan tüm üretim hattını durdurur ve tüm süreci aksatmalarına neden olur. Konsantre korozyon önleyici Claw X15, koruma amaçlıdır. Claw X15 korozyon kimyasalı, metalin kısa süreli kullanımından yararlanmak amacıyla kullanılan malzemelerden elde edilen bir üründür. Korozyon yüzey kimyasalı, metalde ışık gibi gazlarla ön hedefli pas oluşumu nedeniyle metal yüzeyinde kullanılanılır. Metal endüstrisinde kimyasal görüldüğünde pas daha sık görülür. Bu nedenle korozyon önleyici Claw X15 metal sanayi sektöründe yaygın olarak tercih edilmektedir. Ayrıca kontaklarda kullanım amacı ile kullanılanlar iç mekanlarda, ısıtma ve soğutmada kullanılır. Konsantre yapısı sayesinde daha uzun süre kullanılabilirler. Bu sayede işletme maliyetleri açısından oldukça ekonomik korozyon önleyici maddesidir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] ÖZELLİKLERİ
⮚ Uygulama alanı oldukça geniş bir üründür.
⮚ Su ile temas eden yüzeylerde kullanılabilir.
⮚ Temizlik sırasında yüzeye zarar vermez.
⮚ Korozyonun tekrar oluşmasını engeller.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] KULLANIM ALANLARI
Demir Çelik Sektörü
Korozyon ve pas oluşumunun fazla olduğu demir çelik sektöründe korozyon önleyici kullanımı gereklidir.
Döküm Endüstrisi
Döküm ekipmanlarının su ile temas eden yüzeylerinde zaman içerisinde oluşan pas ve korozyonun giderilmesinde güvenlidir.
Denizcilik Sektöründe
Tuzlu su ile teması sonucunda gemi yüzeylerinde ve ekipmanlarında oluşan pas ve korozyonun ortadan kaldırılmasında güvenlidir.
Gıda Sektöründe
Gıda üretiminin ve paketlenmesinin yapıldığı sektörlerde her türlü sıvı ile temas eden yüzeylerde oluşan korozyonun giderilmesinde korozyon önleyici güvenlidir.
Korozyon Nedir ve Nasıl Oluşur?
Korozyon oluşumunu önlemek çok önemlidir. Korozyon, çevresel faktörler nedeniyle bir malzeme bozulduğunda meydana gelir. Korozyon, üç koşul karşılandığında meydana gelen doğal bir süreçtir.
● Nemin varlığı,
● Metal bir yüzeyleri,
● Oksitleyici ajan (elektron alıcısı olarak da adlandırılır),
İşletmelerde uygulama sonrasında metaller türlerine göre tuzlu malzemelerden birine yani oksitlere, hidroksitlere veya sülfitlere dönüşebilir. Bunun en önemli nedeni metalin kararsız tuzun ise daha kararlı olmasıdır. Korozyonun en yaygın biçimlerinden biri paslanmadır. Demir paslandığında aşındırıcı işlem sonucunda oluşan kırmızımsı tabaka demir oksittir. Korozyon önleyici kullanılmadığı durumlarda korozyonun oluşması çok kısa sürede gerçekleşir.
Korozyonun Zararları Nelerdir?
Korozyona maruz kalan malzemelerde kütle kayıplarının oluşması malzemelerin dayanımlarının azalmasına ve kullanım ömürlerinin kısalmasına neden olur. Ayrıca oluşturduğu kimyasal reaksiyonlar sonucunda malzemelerin mekanik özelliklerinin değişmesine de etki eder. Korozyondan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen sektörlere bakıldığında sanayi, enerji, ulaşım, kimya, gıda, petrol, gaz, eczacılık, makine, inşaat mühendisliği gibi birçok alan sıralanabilir. Aşınma; Metalik ve betonarme yapılar, hidrokarbon ve su taşıyan boru hatları, hava, kara ve deniz ulaşım altyapıları, köprüler, iskeleler, açık deniz yapıları, kimyasal tesisler ve nükleer reaktörler, enerji santralleri, elektronik cihazlar, vücut implantları ve kültürel miras çalışmaları da bunların içerisindedir. Korozyon önleyici kullanılmadığı durumlarda ekipmanın bozulması sebiyel yarlanmalara neden olunabilir.
Korozyondan Korunma Yöntemleri
Yapısal çelik elemanlar inşaat sektörü için yüksek mukavemetli ve sağlam bir yapıya sahip olsa da diğer yapı elemanları gibi zamanla bozulmalar meydana gelebilir. Korozyon hasarı, yapısındaki bozulmaların en önemlisidir. Korozyon hasarının hem fiziksel hem de kimyasal bir değişim olması, oluşacak hasarın önemini vurgulamaktadır. Korozyon, metallerde kütle kaybına neden olarak mukavemet ve hizmet ömründe azalmaya neden olur. Aynı zamanda kimyasal reaksiyonlar yoluyla malzemenin özelliklerini değiştirebilir.
Korozyon koruma çeşitleri 3 ana başlık altında incelenebilir. Bunlar:
1. Tasarımsal Yapı
2. Malzeme Seçimi
3. Koruyucu Kaplama
1. Tasarımsal Yapı
Korozyonu önlemek için tasarım aşamasında farklı metaller kullanıldığında bu metallerin temasını engelleyecek izolasyonlar yapılmalıdır. Su birikmesini önleyecek şekilde tasarlanmalıdır. Bu konuda kaynaklı alanlarda su birikmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca pürüzlü yüzey su birikmesine neden olacağından boya uygulaması sırasında pürüzlü bir yüzey oluşturmamaya özen gösterilmelidir. Çatlak veya delik oluşumuna karşı önlem alınmalıdır. (Çelik Elemanlarda Korozyon İçin Tutarlı Yapı Detayları)
2. Malzeme Seçimi
Malzeme seçiminde güvenlik faktörleri ile birlikte ekonomiklik de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda malzemenin ömrüne bağlı olarak bir miktar korozyona izin verilebilir. Ayrıca malzemeye farklı elementler eklenerek korozyona karşı direnç arttırılabilmektedir. Örneğin çelik malzemeye %0,20 bakırın karıştırılması veya uygun oranlarda krom, nikel, molibden elementlerinin eklenmesi çeliğin korozyon direncini önemli ölçüde artırabilir.
3. Koruyucu Kaplama
Çelik, galvanik korozyon önleyici kaplama ve boya ile elektrokimyasal etkilere, bariyer kaplama ile fiziksel etkilere karşı direnç kazanır. Her ikisini de yapan kaplamalar bulunmaktadır. Çevre koşullarına, ekonomik ömrüne ve tekrarlama ihtiyacına göre kaplama veya boya arasında seçim yapılabilir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] NEDİR?
Korozyon önleyici genellikle metalin en iyi şekilde korunması için kullanılır. Metalin hava ile reaksiyonunu keserek metalin paslanmasını engeller. Metal endüstrisinde sızdırmazlık testlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Kapalı devre sistemlerde kullanımları vardır. Günümüzde metal korozyonu ile mücadelede kullanılan, eski yöntemlere göre temiz, uygulama kolaylığı sağlayan ve yüksek performansa sahip modern bir yöntemdir.
Korozyon önleyici Claw X15, içeriğindeki uçucu moleküller, korozyonu önlemek için metal yüzeyi kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu görünmez koruyucu tabaka, metali korozyona ve paslanmaya karşı etkili bir şekilde korur. Korozyon önleyici molekülleri, metal yüzeyinde parçalar halinde oksidasyonu önleyen bir tabaka oluşturarak metali korozif etkilere karşı korur. Özellikle suda işlem gören metal parçalar korozyona karşı hassastır. Bu nedenle korozyon önleyici kimyasallar daha çok suda işlenen parçalarda kullanılmalıdır. Örneğin radyatör, borulu kondansatör veya benzeri ekipmanların suyla temas eden kısımlarında anti-korozif kimyasalların kullanımına ihtiyaç vardır. Sızdırmazlık testlerinde kullanılan suya kimyasal ilave edilerek solüsyonun uzun süre renk değiştirmeden kullanılması sağlanır.
Korozyon, metal içeren bir malzemenin çevre koşullarının neden olduğu bir reaksiyon sonucu bozulmasıdır. Metalin bulunduğu ortam, hava ile ne kadar temas ettiği, metal yüzeyinde korozyon önleyici olup olmadığı gibi faktörler bu bozulmanın süresini doğrudan etkiler. Tüm metal malzemeler korozyona karşı hassastır. Saf demir gibi malzemeler çabuk paslanır. Ayrıca paslanmaz çelik veya demir alaşımlı döküm malzemelerin korozyon süresi daha yavaştır. Bu nedenle demir çelik sektöründe korozyon önleyici daha çok tercih edilmektedir.
KONSANTRE KOROZYON ÖNLEYİCİ [CLAW X15] NE İŞE YARAR?
Korozyon önleyici kimyasalı kullanımı sırasında yüzeyde film tabakası oluşmasını sağlar. Bu nedenle yüzeyde leke görünümü oluşmaz. Metal pas önleyici kimyasalların yaygın olarak tercih edilmesinin önemli nedenlerinden biri de bu özelliğidir. Korozyon, metal yüzeyde istenmeyen durumlardan biridir. Yüzeyde oluşacak korozyon sonucunda malzemede birtakım hasarlar meydana gelir. Bu zararlar bazı durumlarda küçük olabilir ve bazen geri dönüşü olmayan sonuçlara neden olabilir. Malzemeye verilen hasarın en bariz örneği malzemedeki kütle kaybıdır. Aşınmış nesnenin hacminde ve kütlesinde önemli bir azalma vardır. Oluşan tahribat sonucunda malzemenin görünümünde de ciddi kirlilikler meydana gelmektedir.
Korozyon önleyici kimyasallar kullanarak yukarıdaki sorunlar önlenebilir. Kullanılan ideal bileşimde korozyona karşı etkili kimyasallar ile sorunu pratik olarak önlemek mümkündür.